به گزارش قدس آنلاین، گردهمایی مدیران امور خواهران دفاتر استانی ستاد توسعه و بازسازی عتبات امروز با حضور مسؤولان ستاد بازسازی عتبات برگزار شد.
هزینهکرد نذورات مردم در توسعه عتبات شفافسازی میشود
مجید نامجو، جانشین رئیس ستاد بازسازی عتبات با اشاره به تغییرات اساسنامه این ستاد، گفت: ستاد عتبات یک نهاد مردمی است که به منظور توسعه و بازسازی عتبات فعالیت میکند و در این ستاد سازمانهای مختلفی عضو هستند که برای بهبود عملکرد آن تلاش میکنند.
وی با اشاره به لزوم شفافسازی فعالیتها، خاطر نشان کرد: اکنون مردم اعتماد خوبی به فعالیت ستاد بازسازی عتبات دارند که باید سعی کنیم تاثیر نذورات افراد قابل درک و لمس باشد تا اعتماد مردم تقویت شود.
رشد ۳۰ درصدی کمکهای مردمی در سالهای اخیر
نامجو با بیان اینکه با وجود همه مشکلات اقتصادی هر ساله رشد ۳۰ درصدی کمک های مردمی را شاهد هستیم، افزود: این امر نشان میدهد ظرفیت جذب کمکهای مردمی بالا است که برای حفظ ان باید ساختار را تقویت کنیم و با شفافیت پیش رویم.
جانشین رئیس ستاد بازسازی عتبات با اشاره به برنامه و طرحهای این ستاد در عراق، تصریح کرد: ما در شهرهای نجف، کاظمین، سامرا، بلد مسیب و کربلا طرحهایی داریم و دوستان عراقی با توجه به فعالیت ایرانیان با اعتقاد قلبی و همه توان، نسبت به واگذاری طرح ها به ایرانیان اطمینان خاطر دارند.
علاقه عراقیها به واگذاری توسعه طرحهای بازسازی به ایرانیان/ جدیدترین پیشنهادهای طرف عراقی
وی با بیان اینکه فعالیتهای ما در توسعه و بازسازی عتبات در عراق با کیفیت و دلسوزی انجام میشود، گفت: توسعه و بازسازی مرقد سلمان فارسی که به آن سلمان محمدی میگویند، از طرحهایی است که عراقیها علاقهمند به واگذاری آن به ما هستند. البته ما شرط قبول کردن برخی طرحها را امکان حضور متبرع عنوان کردهایم.
مسجد براثا
نامجو با اشاره به اینکه ما نمیتوانیم نذورات مردم برای بازسازی حرمها را در جای دیگری هزینه کنیم، ادامه داد: توسعه و بازسازی مزار نواب خاص امام زمان (عج)، کمیل بن زیاد (ع) و مسجد براثا به عنوان یکی از بزرگترین مساجد شیعیان از دیگر طرحهای مورد نظر طرف عراقی است که قصد دارد آن را به ایران واگذار کند.
وی با بیان اینکه ما تعهداتی پذیرفتیم که تعهد مالی و اجرایی دارد، گفت: طرحهای ستاد عتبات در عراق به طوری است که بخشی را ایران و بخشی دیگر را عراق تأمین میکند.
نامجو با اشاره به اینکه از سال ۸۲ تاکنون ستاد بازسازی عتبات روند رو به رشدی را طی کرده است، گفت: ما در سالهای اخیر اعلام کردیم که اگر هر نفری ۵ هزار تومان بدهد، طرحها پیش خواهد رفت. باید از ظرفیتها به خوبی استفاده کنیم که در این زمینه بانوان ظرفیت خوبی دارند که تاکنون از این ظرفیت به خوبی بهره نگرفتیم.
جانشین رئیس ستاد بازسازی عتبات به اهمیت وقف اشاره کرد و افزود: موسسه وقف سردار سلیمانی را راه اندازی کردیم که امیدواریم با این اقدام کمکهای مردمی رونق بگیرد. البته برای اسم این موسسه باید از خانواده شهید سلیمانی مجوز بگیریم.
آماده باش ۳۰۰۰ موکب برای میزبانی از زائران اربعین
همچنین حمید افضلی، مدیر امور اربعین ستاد توسعه و بازسازی عتبات با اشاره به پیشبینی حضور ۵ میلیون ایرانی در اربعین امسال، اظهار داشت: کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه اربعین حسینی زیر نظر ستاد بازسازی عتبات است که با برنامهریزی انجام شده، ۳ هزار موکب ایرانی برای خدمت به زائران اربعین اعلام آمادگی کردهاند.
وی با بیان اینکه موکبهای ایرانی در کنار موکبهای عراق به زائران خدمات ارائه میدهند، تصریح کرد: اربعین امسال شرایط متفاوتی نسبت به سالهای گذشته تجربه خواهیم کرد؛ چرا که اربعین در فصل گرماست و در این شرایط تأمین آب بسته بندی و سایر تجهیزات همچون وسایل سرمایشی از اهمیت زیادی برخوردار است.
افضلی با اشاره به اینکه تجهیز موکبها با وسایل سرمایشی اولویت موکبها است، گفت: امیدواریم با تلاش خادمان اربعین، شاهد برپایی باشکوه اربعین حسینی و ارائه خدمات مناسب به زائران باشیم.
به گزارش فارس، مسجد براثا در بغداد به دلیل روایاتی درباره اقامت حضرت علی(ع) و ظهور کراماتی از ایشان در محل مسجد هنگام بازگشت از نهروان مورد توجه شیعیان است. همچنین گفته شده که بعضی از پیامبران در این مکان نماز گزاردهاند. امروزه با توسعه شهر کاظمین، محله براثا به این شهر متصل و در مغرب بزرگراه بغداد-کاظمین واقع شده است و مقام حضرت علی(ع) در قبلهگاه مسجد قرار دارد. مسجد براثا از مراکز مهم شیعیان برای نماز جمعه در بغداد به شمار میآید که در ۱۸ فروردین ۱۳۸۵، سه تروریست به این مسجد در حین نماز جماعت حمله کرده و ۶۹ نفر را شهید و ۱۳۰ نفر را زخمی کردند.
انتهای پیام/
منبع: فارس
نظر شما